Skupiny obyvatel ohrožené nezaměstnaností a využití alternativních možností pracovních poměrů. - Prchalová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2011)
Bakalářská práce ?Skupiny ohrožené nezaměstnaností a využití alternativních možností pracovních poměrů? je zaměřena na osoby na trhu práce, které spadají do skupin označovaných za ohrožené. První část bakalářské práce charakterizuje formy a příčiny nezaměstnanosti. Představuji zde rizikové skupiny na pracovním trhu. Ve druhé části je práce zaměřena na existující přístupy k řešení problematiky zaměstnávání těchto skupin, tedy na alternativní pracovní postupy a jsou zde také uvedeni ti, kteří pomáhají v jejich zprostředkování. V dalších částech práce se věnuji zjištění, zda rozšíření alternativních pracovních poměrů napomůže vyššímu zaměstnání osob, které spadají do skupin ohrožených nezaměstnaností. To je také hlavním cílem mé práce. V poslední části práce jsou zařazeny dva dotazníky a popis jejich výsledků.
The groups threatened by unemployment and the use of the alternative posibilities of employment.
Keywords: nezaměstnanost; ohrožené skupiny obyvatel; alternativní pracovní poměry; zprostředkovatelé alternativních pracovních postupů; unemployment; the group of people marked as a risk group; alternative of employment; contact alternative working process