Využití různých typů inteligence žáků při výuce nové slovní zásoby v anglickém jazyce - Kuttenbergová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2013)
Diplomová práce je věnována využití různých typů inteligencí žáků při výuce nové slovní zásoby v anglickém jazyce. Teoretická část se věnuje popisu teorie osvojování slovní zásoby a popisu rozmanitých inteligencí dle Howarda Gardnera. V praktické části dochází k aplikaci těchto teorií do vyučovacích hodin, ve kterých budou k výuce nové slovní zásoby použity aktivity zaměřené na různé druhy rozmanitých inteligencí. Cílem práce je zjistit, které typy inteligence se nejefektivněji využívají při osvojování nové slovní zásoby. Toto zjištění bude provedeno na základě testu zaměřeného na slovní zásobu probíranou ve vyučovacích hodinách.
Exploiting pupils' multiple intelligences in the process of teaching English vocabulary
Keywords: Slovní zásoba; vyučování slovní zásoby; anglický jazyk; rozmanité inteligence; Gardner; Vocabulary; vocabulary teaching; English language; multiple intelligences; Gardner