Poslech hudby v mateřské škole - Kolingerová, Aneta (Jihočeská univerzita, 2016)
V předškolním období jsou děti plné neutuchající touhy poznávat a objevovat svět všemi smysly. Hudba a její poslech jsou tedy podstatnými prvky výchovně vzdělávacího působení v mateřských školách. Smyslem této práce je vyzdvihnout význam artificiální hudby, která je v současné době často nahrazována hudbou populární. Teoretická část je zaměřena na artificiální hudbu, hudební poslechové činnosti a jejich využití v předškolním vzdělávání. Praktická část nabízí program zaměřený na poslech vážné hudby v mateřské škole a jeho ověření.
Listening to Music in Kindergarten
Keywords: předškolní vzdělávání; artificiální hudba; poslech hudby; mateřská škola; pre-school education; artificial music; listening to music; kindergarten