Ekonomická analýza zemědělského podniku - Žďánský, Josef (Jihočeská univerzita, 2016)
Diplomová práce "Ekonomická analýza zemědělského podniku" si klade za cíl komplexně zhodnotit finanční pozici a výkonnost Zemědělské společnosti Kosova Hora, a.s. za období 2005 2015 s ohledem na využití standardních metod finanční analýzy. K dosažení tohoto záměru byla uplatněna analýza poměrových ukazatelů, bonitní a bankrotní modely, ekonomická přidaná hodnota (EVA), analýza provozních ukazatelů, mezipodnikové srovnání podle zvolených kritérií a vyhodnocení realizace projektu výstavby bioplynové stanice. Ve všech těchto oblastech byla společnost porovnána s vybraným vzorkem zemědělských podniků. Na základě výsledků shrnutých v závěrečné části byla analyzovaná společnost z finančního a provozního pohledu klasifikována velmi pozitivně.
Economic Analysis of an Agricultural Company
Keywords: Finanční analýza; zemědělská společnost; finanční situace; bioplynová stanice; Financial analysis; agricultural company; financial situation; biogas plant