Tematické a účelové mapy - Trsková, Martina (Jihočeská univerzita, 2015)
Cílem této bakalářské práce je popis tematických a účelových map. Úvodní část je věnována vymezení základních pojmů obecné kartografie. Následující části popisují hlavní rozdíl mezi tematickými a účelovými mapami, k čemu se tyto mapy v praxi používají a jak vznikají. Práce také zahrnuje kapitolu o obsahu tematických a účelových map a jejich kompozici. Pozornost je také věnována kartografickým vyjadřovacím prostředkům. Pro názornost byly zařazeny příklady a ukázky vybraných map.
Thematic and purpose maps
Keywords: Tematická mapa; Účelová mapa; Obsah mapy; Kartografie; Kompozice mapy; Thematic map; Purpose map; Maps content; Cartography; Composition maps