Potenciál nádraží v rámci obchodu a cestovního ruchu - Malechová, Adéla (Jihočeská univerzita, 2016)
Diplomová práce byla především orientovaná na nabídku služeb na nádražích a na potenciál, který nabízí nevyužité či špatně využité prostory nádražní haly. Hlavním cílem bylo najít, vymezit a prozkoumat tento potenciál na vybraném nádraží v rámci rozvoje obchodu a cestovního ruchu na daném místě. Vybraným nádražím se stala Železniční stanice České Budějovice. Práce obsahuje zmapování daného místa, marketingový průzkum prováděný mezi cestujícími ve vlacích společnosti České dráhy nebo také na sociálních sítích prostřednictvím internetového dotazníku. Vedlejším cílem bylo vymezení několika možných návrhů na zlepšení nádražní haly, z nichž byl vybrán jeden hlavní návrh, který byl následně podrobněji charakterizován.
The Potential of Railway Stations in Trade and Tourism
Keywords: Železniční doprava; Železniční stanice; Nádražní hala; Modernizace; Inovace; Kavárna; Railway transport; Train station; Station hall; Modernization; Innovation; Café