Senior Point v Havlíčkově Brodě jako centrum podpory a edukace ve stáří - Lindlová, Magdaléna (Jihočeská univerzita, 2018)
Předkládaná bakalářská práce se zabývá kontaktními místy pro seniory Senior Pointy a vzděláváním na těchto místech. Práce je teoretická, doplněná o reflexi a poznatky z praxe na pobočce v Havlíčkově Brodě. V první části práce jsou charakterizovány základní pojmy spojené s problematikou stáří a přípravou a adaptací na toto období, dále je uveden a rozebrán koncept aktivního stárnutí a aspekty ovlivňující kvalitu života ve stáří. Druhá část práce popisuje specifika edukace seniorů a obecnou charakteristiku projektu Senior Point, podrobněji jsou popsány edukační aktivity právě na havlíčkobrodské pobočce. Hlavním cílem práce je popsat projekt Senior Point a zhodnotit jeho činnost v kontextu vzdělávání seniorů.
Senior Point in Havlíčkův Brod as a centre of support and education in old age
Keywords: stáří; senior; příprava na stáří; edukace seniorů; aktivní stárnutí; kvalita života ve stáří; Senior Point; old age; senior; preparation for old age; education of seniors; active aging; quality of life in old age; Senior Point