Porovnání vybraných charakteristik plodnosti u různých linií ryby Poecilia reticulata. - Junek, Jaroslav (Jihočeská univerzita, 2015)
Cílem práce bylo porovnat vybrané charakteristiky plodnosti u různých linií ryby Poecilia reticulata. Mezi vybrané charakteristiky plodnosti patřily délka samičky a počet narozených mláďat. Experimentální práce probíhala v období od března 2013 do února 2014. Pozorovány byly tři linie. Testované ryby byly nasazeny po 15 párech od každé linie do třech nádrží, kde se následně rozmnožovaly. Byla hodnocena délka samičky při porodu a počet narozených mláďat. Z výsledků práce vyplývá, že zatímco u linií Magdalenas a Wingei-endleri byl vliv délky samice na počet narozených indikován jako statisticky významný, u linie Inirida jako statisticky významný prokázán nebyl.
Comparison of selected characteristics of fertility in different lines of fish Poecilia reticulata.
Keywords: plodnost; linie; délka samice; počet narozených; Poecilia reticulata; fertility; line; length of fiale; the number of births; Poecilia reticulata