Dospívající na sociálních sítích - Hotová, Marcela (Jihočeská univerzita, 2015)
Bakalářská práce pojednává o sociálních sítích a jejich roli v životě dospívajících. Práce je zaměřená na proces socializace a získávání identity ve vztahu k sociálním sítím. Je rozdělena na teoretickou část a praktickou část. V teoretické části jsou definovány pojmy, jako je dospívání, socializace a získávání identity a tyto pojmy jsou poté popsány vzhledem k sociálním sítím. Praktická část je věnována praktickému výzkumu, který by proveden na základě dotazníku a analýzy esejí. Cílem výzkumného šetření bylo zjistit, jak dospívající vnímají sociální sítě ve svém životě ve vztahu k vrstevníkům a jak důležitou roli hrají v jejich životě.
Social networks in the life of teenagers
Keywords: Adolescence; socializace; identita; sociální sítě; Adolescence; socialization; identity; social networks