Cykloturistika v Českých Budějovicích a její vliv na rozvoj cestovního ruchu. - Svárovský, Lukáš (Jihočeská univerzita, 2007)
Bakalářská práce porovnává podmínky pro cykloturistiku v regionech Českobudějovicko a Bodamské jezero a hodnotí její význam při regionálním rozvoji cestovního ruchu. Na základě důkladné analýzy určuje silné a slabé stránky obou regionů a navrhuje řešení daných nedostatků a možnosti rozvoje do budoucnosti. Práce se dělí do dvou hlavních částí. První z nich se zabývá systémem cyklistických tras jako primárního determinantu možností cykloturistiky v každém regionu, druhá pak je zaměřena na oblast služeb vytvořených především pro cykloturistiku. Cílem práce je navrhnout řešení, která by přispěla k rozvoji regionálního cestovního ruchu a napomohla vzniku atraktivní cykloturistické destinace.
Cycle tourism of České Budějovice in comparison to the chosen foreign region
Keywords: Cykloturistika; destinace cestovního ruchu; služby cestovního ruchu; cyklotrasa; cyklostezka; cyklistická trasa; Bycycle tourism; tourism destination; tourism service; cycle trail; cycle path; cycle route