Metodika a techniky obloukového svařování hliníku a jeho slitin se zaměřením na WIG technologie užívané v EGE s.r.o. a nové související normy podle EN a ISO - Schandl, Petr (Jihočeská univerzita, 2015)
V úvodu práce je provedena rešerše dostupné literatury, poté následuje teorie svařování. V praktické části práce jsou popsány svařovací metody, jejich princip, popis a oblasti použití jednotlivých druhů svařování hliníku a jeho slitin, stanoveny optimální technologie svařovaných ploch a jejich příprava, volby technologie a metod svařování. V závěru práce je detailně popsána technika ručního a strojního svařování WIG a základní sestava pro svařování WIG stejnosměrným a střídavým proudem.
Methods and techniques of arc welding aluminum and its alloys with a view to TIG technology used EGE Ltd. and related new standards according to EN and ISO
Keywords: svařování hliníku; svařitelnost; svar; značky; wolframová elektroda; svařovací metoda WIG; svařovací hořáky.; aluminium welding; weldability; weld (joint); marks; tungstenelectrode; WIG weldingmethod; weldingtorches