Voda a její úloha ve výživě a podpoře zdraví. - Benešová, Aneta (Jihočeská univerzita, 2012)
Ve své bakalářské práci se zabývám problematikou vody a její úlohy ve výživě a podpoře zdraví. Bakalářská práce je rozdělena do dvou částí, teoretické a praktické. V teoretické části se zaměřuji na charakterizování vody, vlastnosti vody, výskytu vody v potravinách a její vliv na lidské zdraví. V praktické části se zabývám výzkumem pomocí dotazníků, který zjišťuje informovanost o problematice pitného režimu u studentů druhého stupně základní školy. V závěrečné fázi prezentuji zjištěné výsledky, které jsou vyhodnoceny a následně graficky zpracovány.
Water and its role in nutrition and health promotion.
Keywords: voda; vlastnosti vody; výživa; zdraví; pitný režim; dehydratace; water; properties of water; nutrition; fluid intake; dehydration