Literatura o přírodě a její využití při práci s uživateli dětských oddělení knihoven - Janovská, Iva (Jihočeská univerzita, 2015)
Bakalářská práce se zabývá literaturou o přírodě a jejím využitím při vytváření besed a výukových programů na dětských odděleních knihoven. Součástí této práce bylo vytvoření dotazníku a jeho zadání knihovníkům a dětským čtenářům Městských a obecních knihoven v Borovanech, Dubném, Dolním Bukovsku, Ledenicích, Nových Hradech, Týně nad Vltavou a ve Zlivi. V rámci výzkumu proběhlo srovnání respondentů na základě věku a pohlaví. Získané výsledky byly vyhodnoceny písemnou formou a doplněny grafy a tabulkami. Součástí bakalářské práce jsou mnou vytvořené besedy a výukové programy pro předškolní děti a děti školního věku.
Literature about nature and its use while working with the children in children's library
Keywords: knihy o přírodě; dotazníkové šetření; práce s literaturou při besedě či výukovém programu; books about nature; questionnaire; work with literature; literature discussions; literature tutorials