Využití přírodních materiálů pro tvořivou činnost dětí v mateřské škole - Šafránková, Helena (Jihočeská univerzita, 2011)
Cílem této práce je připomenout čtenáři důležitý význam využívání přírodních materiálů při tvoření a hrách v mateřské škole. Právě jejich prostřednictvím totiž nejsnadněji přivedeme děti k empirickému poznávání jejich zdrojů i prostředí, ve kterém se vyskytují, a tím k vytváření kladného vztahu k přírodě a životnímu prostředí, chápání souvislostí v něm a nutnosti jeho ochrany. Je zde proto uvedeno mnoho možností využití přírodních materiálů vhodných pro předškolní děti, popis praktických realizací některých z nich, jejich příprava i následné vyhodnocení.
The use of natural materials for the creative activities of children at the nursery school
Keywords: přírodní materiály; předškolní věk; tvoření; natural materials; preschool age; creative activities