Dva pohledy na lov kapra (1) - Vohralík, Pavel; Drozd, Bořek (Český rybářský svaz, 2020)
Jedná se o první díl série popularizačních článků věnovaných lovu kapra obecného ve sportovních revírech spojujících v sobě praktické poznatky ze sportovního lovu s vědeckými poznatky z biologie ryb se zvláštním zřetelem na kapra obecného jako nejpopulárnějšího druhu loveného sportovními rybáři v ČR. Tento díl je věnovaný etice lovu ryb, smyslu sportovního rybolovu a myšlence udržitelného sportovního rybolovu.
Two points of view on carp fishing (1)
Keywords: Sportovní rybářství; lov kapra; etika; udržitelný rybolov; Sport fishing; common carp catching; ethics; sustainable angling