Volnočasové aktivity v Sezimově Ústí a Plané nad Lužnicí v letech 1900-1950 - Skálová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2021)
Práce se zabývá volnočasovými aktivitami v Sezimově Ústí a Plané nad Lužnicí v letech 1900-1950. Práce se skládá z osmi kapitol. První kapitola popisuje pojem volný čas. V druhé kapitole se práce zaměřuje na historii obou obcí. Třetí až osmá kapitola se věnuje volnému času v obcích Sezimovo Ústí a Planá nad Lužnicí a místním volnočasovým spolkům.
Leisure activities in Sezimovo Ústí and Planá nad Lužnicí in the years 1900-1950
Keywords: volnočasové aktivity; volný čas; volnočasové spolky; město Sezimovo Ústí; město Planá nad Lužnicí; SDH Sezimovo Ústí; SDH Planá nad Lužnicí; TJ Sokol Planá nad Lužnicí; SK MAS Sezimovo Ústí; TJ Spartak Sezimovo Ústí; Petrův zdar; historie; archiv; leisure activities; free time; leisure clubs; town Sezimovo Ústí; town Planá nad Lužnicí; SDH Sezimovo Ústí; SDH Planá nad Lužnicí; TJ Sokol Planá nad Lužnicí; SK MAS Sezimovo Ústí; TJ Spartak Sezimovo Ústí; Petrův zdar; history; archive