Problematika informovanosti obyvatel v kontextu systémů komunální bezpečnosti a ochrany občanů - Pouzar, Jiří (Jihočeská univerzita, 2011)
Práce se zabývá vymezením základních pojmů souvisejících s ochranou obyvatelstva. V práci jsou popsány úkoly a povinnosti obce při zajištění ochrany obyvatelstva a zároveň i úkoly a povinnosti samotných občanů. Na konkrétních obcích jsou uvedena preventivní opatření, jejichž prostřednictvím se obce vyrovnávají se svými povinnostmi při ochraně obyvatelstva. Cílem práce je zmapovat jakým způsobem je informováno obyvatelstvo v dané lokalitě. V závěru práce jsou navržena některá opatření, která přispějí k větší informovanosti a připravenosti občanů na mimořádnou událost.
The issue of public awareness in the context of systems of communal safety and public protection