Disponibilní peněžní prostředky podniku a jejich zhodnocení při obchodování na akciových trzích - Kasanda, Jan (Jihočeská univerzita, 2016)
Tato práce je zaměřena na zhodnocení disponibilních peněžních prostředků podniku na akciovém trhu za použití technické analýzy. Aplikací několika nástrojů technické analýzy jsou v letech 2013 až 2015 obchodovány tři tituly zahraničních akcií. Obchodování probíhá na základě nákupních a prodejních signálů generovaných technickými indikátory RSI, Momen-tum a MACD. Obchodovány jsou akcie zahraničních společností Apple Inc., Allianz a MBW Group. Teoretická část práce se věnuje kapitálovému trhu, burze cenných papírů, akciím, dlu-hopisům, nástrojům peněžního trhu a druhům analýz. Především se zabývá technickou analý-zou, grafickými metodami analýz a v neposlední řadě vybranými technickými indikátory. Hlavním cílem bakalářské práce je porovnat účinnost vybraných technických indikáto-rů, množství vygenerovaných nákupních a prodejních signálů a komparace zhodnocení pe-něžních prostředku na akciovém trhu s investicemi do dvou alternativních investičních mož-ností. Na základě obchodních výsledků nelze jednoznačně určit nejvhodnější technický indi-kátor, neboť je velké množství faktorů, které výsledky ovlivňují. Podle celkových dosažených výsledků je prokazatelná vysoká úspěšnost indikátoru RSI a indikátoru Momentum. Nejméně vhodným indikátorem z vybraných je indikátor MACD. Nejvíce nákupních a prodejních sig-nálů generoval indikátor Momentum.
Available Financial Sources of Enterprise and Their Evaluation in Trading in the Stock Markets
Keywords: obchodování; akcie; technická analýza; technický indikátor; MACD; RSI; Mementum; trading; shares; technical analysis; technical indicator; MACD; RSI; Momentum