České umění a literatura v díle Angela Marii Ripellina. Komentovaná bibliografie - Skalová, Pavla (Jihočeská univerzita, 2020)
Bakalářská práce České umění a literatura v díle Angela Marii Ripellina. Komentovaná bibliografie si klade za cíl zmapovat tvorbu významného italského spisovatele a filologa Angela Marii Ripellina, která se dotýká témat z české, respektive československé kultury. Cílem práce je představit Ripellinovu osobnost a její význam pro italsko-české vztahy, shrnout jeho dílo a zpracovat komplexní přehled dotyčných publikací, který by v budoucnu mohl sloužit dalším romanistickým nebo bohemistickým výzkumům věnovaným konkrétním Ripellinovým dílům.
Czech art and literature in writings of Angelo Maria Ripellino. Commented bibliography
Keywords: Angelo Maria Ripellino; italská slavistika; bohemistika; bibliografie; Angelo Maria Ripellino; Italian Slavonic studies; Czech studies; bibliography