Podnikatelský záměr a investiční rozhodování - Oros, Petr (Jihočeská univerzita, 2014)
Tato diplomová práce se zabývá problematikou investičního rozhodování. Kdy jsou nejprve představeny dva investiční projekty malé vodní elektrárny a větrné elektrárny, které jsou dále podrobeny finanční analýze. Na základě finanční analýzy jsou poté projekty vyhodnoceny. V práci jsou ověřeny hypotézy, stanoveny rizika projektů i návrhy a opatření k jeho minimalizaci či zvýšení celkových ekonomických výkonů.
Business Plan and Investment Decisions
Keywords: analýza; čistý pracovní kapitál; efektivita; efektivnost; ekonomická přidaná hodnota; finanční plánování; hmotný majetek; investice; kapitál; likvidita; produktivita; účinnost; výkonnost; zadluženost; ziskovost; analysis; capital; economic value added; effectiveness; efficiency; efficiency; financial planning; financial; fixed assets; indebtedness; investment; liquidity; net working capital; performance; productivity; profitability