Historie tělesné výchovy a sportu v Třeboni - Kabeláč, Michal (Jihočeská univerzita, 2018)
Tato bakalářská práce se zabývá historií tělesné výchovy a sportu v Třeboni od roku 1884 až po současnost. Práce je rozdělena do několika částí. V první části je uvedena historie města Třeboň od 12. století do druhé světové války a historie třeboňského gymnázia především v dobách obou světových válek až do současnosti. Druhá část nastiňuje historické sportovní události v Třeboni od vzniku první sportovní organizace v Třeboni v roce 1884 až po vznik TJ Jiskra Třeboň v roce 1955. Tři hlavní části této práce jsou rozděleny chronologicky podle časového období. První z nich zachycuje historické sportovní události od roku 1884 až do roku 1945. Ve druhé části je zachycena doba poválečná od roku 1945 do roku 1989 a v poslední části pak doba po roce 1989 až do současnosti.
The History of Physical Education and sport in Třeboň
Keywords: Sport; tělesná výchovy; Třeboň; Jiskra Třeboň; Sokol; Sport; Physical Education; Třeboň; Jiskra Třeboň; Sokol