Vliv rodiny jako primární skupiny na výběr a realizaci volnočasových aktivit dětí mladšího školního věku - Chroboková, Ilona (Jihočeská univerzita, 2013)
Tato bakalářská práce se pokouší o výzkum souvislostí v oblasti využívání volného času dětí a vlivu rodiny, kompetencí rodiny v oblasti rozvoje aktivit dětí i k řešení problémů dětí ve volném čase. Teoretická část je věnována objasnění terminologie a definic pojmů rodina, primární skupina, výchova v rodině, vymezení volného času, specifikace volného času dětí, seznámení s možnými problémy ve volném čase, vývojem a potřebami dětí i jejich rodin k správnému fungování rodiny. Seznamuji s osobností pedagoga a jeho poradenskou činností. Praktickou část tvoří rozhovory s rodiči a jejich dětmi. V rozhovorech jsem zjišťovala, jakým způsobem rodiny ovlivňují volnočasové aktivity svých dětí i jakým způsobem řeší případné problémy ve volném čase. Dále jsem porovnala získané informace s použitými zdroji literatury.
The influence of family as the primary group on the selection and implementation of leisure activites for children young than school age
Keywords: Klíčová slova: rodina; primární skupina; volný čas; aktivity ve volném čase; mladší školní věk dítěte.; Key terms: family; primary group; free time; free-time activities; early school age.