Historie tělesné výchovy a sportu v Jindřichově Hradci - Bártů, Tomáš (Jihočeská univerzita, 2018)
Tato bakalářská práce se zabývá historií tělesné výchovy a sportu ve městě Jindřichově Hradci od jejích počátků, tj. od vzniku Tělovýchovné jednoty Sokol v roce 1871 až po současnost. Práce je rozdělena do několika částí. První nastiňuje obecnou historii města Jindřichova Hradce. Další jsou rozdělené podle časového období. Druhá část zachycuje historii vývoje sportovních odvětví do konce první světové války. Ve třetí části je zachycena doba od r. 1918 do r 1945. Následující období popisuje poválečnou dobu až do roku 1989. Další část se zabývá novodobým sportem od roku 1989 do doby současné. V poslední části jsou popsány významné sportovní osobnosti.
History of Physical Education and Sport in Jindřichův Hradec
Keywords: Sokol; sportovní oddíly; klub; sport; vývoj; Sokol; sports team; club; sport; sports development