Produktivita podniků a náklady na kapitál - Paclík, Štěpán (Jihočeská univerzita, 2017)
Bakalářská práce se zabývá vztahem mezi produktivitou podniků a náklady na kapitál. Tato práce je rozdělena do teoretické a praktické části. Metodologie zahrnuje proces tvorby této práce od studia literatury až k sestavení konkrétního závěru. Teoretická část se skládá ze základních informací potřebných k sestavení této práce. Praktická část této práce se zabývá zpracováním dat z databáze Albertina, kde se nachází všechny potřebné informace o podnicích části strojírenského průmyslu výroba elektrických zařízení. V této části je charakteristika vybraného odvětví národní ekonomiky výroba elektrických zařízení (27 CZ-NACE) v období let 2011 až 2015. Druhá část je analýzou vztahů mezi produktivi-tou podniků a náklady na kapitál za pomoci korelační a regresní analýzy. Nakonec je uvedeno shrnutí, kde jsou popsány všechny výsledky práce.
The productivity of enterprises and the cost of capital
Keywords: náklady na kapitál; produktivita ve vztahu k nákladům; databáze Albertina; cost of capital; productivity in relation to cost; Albertina database