Návrh a ověření turistického průvodce Třeboňska\\ - Tobolková, Lenka (Jihočeská univerzita, 2006)
Hlavním úkolem této diplomové práce bylo navrhnout a ověřit systém turistických tras na Třeboňsku tak, aby byly dostupné ve všech třídách 1. stupně základních škol. Jsou však dostupné i na jiných stupních škol.Turistika je vysvětlena jednak jako problematika obecně, ale i v návaznosti na souvislosti předepsané osnovami 1. stupně základní školy. Třeboňsko je vhodné nejen pro pěší turistiku, ale z hlediska jejího nenáročného terénu lze provozovat i cykloturistiku. Proto je v této práci počítáno i s jiným druhem turistiky - cykloturistikou. Oblast Třeboňska se zde charakterizuje jako celek a jsou zde také stručně charakterizovány vybrané turistické cíle na Třeboňsku.Jednotlivé turistické trasy jsou rozepsány tak, aby se ještě před vlastním výletem bylo možné seznámit se všemi důležitými informacemi: délka a obtížnost trasy, časová náročnost, výchozí a cílové místo trasy, zajímavosti, které můžeme na trase shlédnout. Popis trasy je doplněn mapou. Každá z tras je pojmenována, jednak z důvodu motivačního a jednak z důvodu přehlednosti a navození představy o trasách.Tato práce obsahuje jak fotodokumentaci zajímavých míst, ale i hry a cvičení v přírodě a dále místní pověsti vztahující se k některým místům a turistickým cílům navržených tras.\\
Suggestion and testing of turist guide of Třeboň region\\
Suggestion and testing of turist guide of Třeboň region
Keywords: Turistika; cykloturistika; turistická trasa; Třeboňsko; školní osnovy; informace o trase.\\; Tourism; hiking; tourist route; Třeboň district; school curriculums; informations about route.\\