Agresivní projevy chování dětí v mateřské škole - Paýrová, Veronika (Jihočeská univerzita, 2012)
Záměrem bakalářské práce je upozornit na možnosti pedagogického přístupu k dětem s projevy agresivního chování v mateřské škole. V teoretické části se zaměřuje na pojem agrese a popis projevů a příčin agresivního chování dětí v mateřské škole. Na základě studia literatury doporučuje výchovné přístupy k dětem s agresivními projevy chování. V praktické části realizuje výzkum četnosti a způsobů projevů agresivního chování dětí v mateřské škole, definuje nejčastěji užívané metody působení učitelek MŠ na děti s projevy agresivity a porovná je s doporučeními vycházejícími ze studia odborné literatury.
Acts of aggresive behaviour of children in kindergartens
Keywords: agrese; agresivita; agresivní projevy; agresor; mateřská škola; aggression; aggressivity; aggressive manner; aggressor; kindergarten