Typy soužití a jejich vliv na ekonomické vztahy mezipartnery - Fleischmannová, Andrea (Jihočeská univerzita, 2014)
Bakalářská práce na téma "Typy soužití a jejich vliv na ekonomické vztahy mezi partnery", se zabývá třemi typy partnerských vztahů, jimiž jsou manželství, nesezdané partnerství a registrované partnerství. Bakalářská práce je rozdělena do dvou částí - části teoretické a praktické. Teoretická část se zabývá základními pojmy, které s tématem práce souvisí, a také ekonomickými riziky, jež mohou mezi partnery nastat, pokud dojde k ukončení některého ze vztahů. Praktická část se zabývá výhodami a nevýhodami těchto vztahů. Cílem praktické části je porovnání všech typů soužití.
Types of coexistence and their impact on economic relationships between the partners
Keywords: manželství; nesezdané partnerství; registrované partnerství; riziko; soužití; vztah; married life; unmarried life; registered partnership; risk; life; relationship