Obyvatelstvo v postproduktivním věku v České republice a ve vybraných zemích Evropské Unie (komparativní analýza) - Pospíchalová, Kristýna (Jihočeská univerzita, 2007)
Tato práce se zabývá zjištěním, jak žije obyvatelstvo v postproduktivním věku v zemích Evropské Unie a zároveň jaká bude v určeném časovém horizontu tendence vývoje procesu populačního stárnutí. Současně poukazuje na ohrožení naší populace rychlejším stárnutím, což představuje celospolečensky závažný problém, který by ale mohl být zmírněn migrací či vyšší porodností.
The Population in the Postproductive Age in the Czech Republic and in Chosen Countries of the European Union (A Comparative Analysis)
Keywords: postproduktivní věk; Evropské Unie; migrace; the postproductive age; the European Union; the migration