Historie pozemkových úprav na našem území v průběhu 20. století - Kándlová, Monika (Jihočeská univerzita, 2019)
Tato bakalářská práce se věnuje historii pozemkových úprav na našem území v průběhu 20. století. Cílem této práce bylo formou literární rešerše popsat vývoj pozemkových úprav a vlastnických práv k nim od roku 1918. První, delší část práce se zabývá pozemkovými úpravami od vzniku Československa až po současnost, s výhledem do budoucna. Popisuje pozemkové reformy a jednotlivé evidence pozemků a vlastnických práv. Druhá, kratší část práce je věnována církevnímu majetku a zacházení s ním během jednotlivých historických etap a také církevním restitucím v devadesátých letech. Řeší otázku vlastnictví církevního majetku a také to, jak církev svůj majetek získala.
The history of land adjustment in our country during the 20th century
Keywords: historický vývoj; pozemkové úpravy; pozemková reforma; pozemkové evidence; církev; církevní majetek; restituce; historical development; land adjustment; land reform; land register; church; church property; restitution