Problematika souvětných struktur na 2. stupni ZŠ - Nováková, Adéla (Jihočeská univerzita, 2023)
Bakalářská práce se zaměřuje na problematiku závislostní syntaxe ve výukové praxi na 2. stupni ZŠ. Jejím cílem bude vysledovat, jaké typy souvětných struktur dělají žákům na konci povinné školní docházky největší problémy při snaze o záznam závislostních grafů souvětí, popřípadě při snaze o správnou aplikaci znalostí této problematiky do interpunkčního pravopisu.
Issues of sentence strctures at the 2nd level of primary school
Keywords: problematika; syntax; souvětné struktury; závislostní grafy souvětí; problematics; syntax; compound sentence structures; dependence graphs of compound sentences