Nové trendy v marketingu a srovnání jejich využití v České republice a Spolkové republice Německo - Jirovská, Kristýna (Jihočeská univerzita, 2013)
Cílem této bakalářské práce je uvedení do problematiky marketingu a především nových trendů v marketingu s hlavním zaměřením na dva konkrétní nové trendy - guerilla a virální marketing. Bude popsáno využití těchto vybraných trendů marketingu na konkrétních příkladech kampaní uskutečněných v České republice a Spolkové republice Německo. Součástí bakalářské práce je dotazník, který se bude zabývat všeobecnou znalostí českých i německých občanů o guerilla a virálním marketingu a o uskutečněných kampaních s využitím těchto nových trendů, které probíhaly v České republice a Spolkové republice Německo. Na základě dotazníku pak dojde k vyhodnocení celkové úspěšnosti a povědomosti o jednotlivých kampaních.
New trends in marketing and comparision of their use in the Czech republic and the Federal Republic of Germany
Keywords: Marketing; marketingový mix; marketingová komunikace; komunikační mix; marketingové nástroje komunikačního mixu; nové trendy v marketingové komunikaci; guerilla marketing; virální marketing; Marketing; marketing mix; marketing communication; communication mix; marketing tools of communication mix; new trends in marketing communication; guerilla marketing; viral marketing