Úroveň slovní zásoby u žáků na začátku 1. roč. základní školy - Hanžlová, Michala (Jihočeská univerzita, 2009)
Práce se zabývá vývojem reci s ohledem na jednotlivé jazykové roviny. Podrobneji se zameruje na rovinu lexikálne sémantickou, tedy na slovní zásobu u detí v jednotlivých vekových období, nejvíce se práce venuje úrovni slovní zásoby detí na pocátku 1. rocníku ZŠ. Výzkumná sonda byla provádena na zacátku školního roku na dvou základních školách, zjištuje stav slovní zásoby žáku v 1. rocníku. Dále jsou srovnáváni chlapci a dívky.
The level of vocabulary among first-year primary school pupils.
Keywords: Slovní zásoba; úroveň řeči; vývoj řeči; Word-stock; vocabulary level