Informovanost žen ve věku 40 - 60 let o diabetes mellitus 2.typu - Svobodová, Martina (Jihočeská univerzita, 2013)
Bakalářská práce se zybývá informovaností žen ve věku 40-60 let o nemoci diabetes mellitus 2. typu. Teoretická část charakterizuje onemocnění diabtes mellitus, jeho patogenezi, klinické příznaky, diagnostiku, léčbu, prevenci a komplikace, které nemoc provází. Praktická část analyzuje výsledky dotazníkového šetření, který zjišťoval míru povědomí laické veřejnosti o daném onemocnění. Průzkum byl převážně zaměřen na zjištění celkové informovanosti, rizikoých faktorů a prevenci nemoci diabetes.
Awareness of women aged 40 -60 years is 2 diabetes mellitus type.
Keywords: Informovanost; diabetes mellitus 2. typu; ženy; Awareness; 2 diabetes mellitus; women