SPOLUPRÁCE ŠKOLY S RODIČI DĚTÍ ZAHAJUJÍCÍCH ŠKOLNÍ DOCHÁZKU - Slepičková, Jana (Jihočeská univerzita, 2011)
Diplomová práce ?Spolupráce školy s rodiči začínajících školní docházku? popisuje konkrétní formy komunikace a spolupráce školy s rodiči dětí zahajujících školní docházku. Teoretické část je zaměřena na žáka prvního ročníku, školní zralost a připravenost, školní nezralost, zahájení školné docházky a vztah rodiny se školou. Praktická část se soustředí na konkrétní formy komunikace a spolupráce školy s rodiči, mírou využití této spolupráce a obsahem konkrétních forem spolupráce. Dále je v ní zařazen popis spolupráce školy s rodiči předškolních dětí. Tato diplomová práce popisuje také konkrétní požadavky školy na rodiče.
COOPERATION OF THE SCHOOL WITH PARENTS OF CHILDREN WHO ARE BEGINNING SCHOOL ATTENDANCE
Keywords: formy komunikace; formy spolupráce; školní zralost; žák prvního ročníku základní školy; vztah rodiny se školou; forms of communication; forms of cooperation; school maturity; children who are begginning school attendance; of family with school