Řídící styly v mateřské škole - Pejchová, Kristýna (Jihočeská univerzita, 2015)
Bakalářská práce pojednává o řídících stylech v mateřských školách, a jakým způsobem ředitelé tyto školy vedou. Práce se skládá z teoretické a praktické části. Teoretická část se zabývá pojmy a teoretickými poznatky. Praktická část je založena na výzkumu, který proběhl ve dvou mateřských školách, tyto výsledky byly jednotlivě zaznamenány, zpracovány, analyzovány a poté porovnány mezi sebou. Výzkum se zabýval způsobem řízení mateřských škol a jejich vedením, komunikací mezi řediteli a pedagogickými pracovníky (zaměstnanci). Dále tato práce zkoumala ve vybraných mateřských školách osobnosti ředitelů jak ze strany pedagogických pracovníků (zaměstnanců) tak i ze strany ředitelů. Cílem práce bylo zjistit, zda se pohled na řízení, vedení, komunikaci a osobnosti ředitelů mezi jednotlivými stranami shoduje nebo do jaké míry se liší.
Managing styles in Kindergarten
Keywords: mateřská škola; řídící styly; komunikace; Johariho okno; kindergarten; managing styles; communication; Johari window