Provádění zkoušek stálosti u rentgenových přístrojů a spolupráce na vypracování místních radiologických standardů - Šimková, Veronika (Jihočeská univerzita, 2010)
Cílem práce je zjištění správné funkčnosti rentgenových přístrojů na radiodiagnostickém oddělení v nemocnici v Jihlavě. Zjištění, zda změny podmínek, které mohou nastat (teplota, výpadky fází proudu ..) ovlivní výsledky zkoušky provozní stálosti. Předmětem práce bude vytvoření místních radiologických standardů u jednotlivých přístrojů, vycházející z vyhlášek Státního ústavu jaderné bezpečnosti. Výsledky budou statisticky zpracovány po dobu jednoho roku a pomocí grafů znázorněny, dále porovnány s výsledky ze Státního ústavu jaderné bezpečnosti. Tím docílím usnadnění a zkvalitnění práce na radiodiagnostickém pracovišti v Jihlavě.
Carrying out stability tests of X-ray apparatuses and cooperation on developing radiology standards
Keywords: referenční hodnoty; standardy; Státní ústav jaderné bezpečnosti; zkoušky provozní stálosti; referential values; standards; State Nuclear Safety Institute; stability tests