Adaptace dítěte na pobyt v dětském domově se školou - Kolářová, Sandra (Jihočeská univerzita, 2016)
Tato bakalářská práce se věnuje tématu adaptace dítěte na pobyt v dětském domově se školou. Práce je rozdělena do tří kapitol. První kapitola definuje pojem adaptace. Druhá kapitola charakterizuje dětský domov se školou, poruchy chování, které se vyskytují u dětí v zařízení a odborný personál, který působí v dětském domově se školou. Třetí kapitola je hlavní částí bakalářské práce. Popisuje proces adaptace dítěte na pobyt v dětském domově se školou z pohledu jednotlivých pracovníků zařízení. Konec kapitoly je doplněn o příklady z praxe.
Adaptation of the child to stay in a foster home with a school
Keywords: adaptace; dětský domov se školou; poruchy chování; reedukační plán; adaptační proces; adaptation; foster home with a school; behavior disorders; reeducation plan; the adaptation process