Adaptace intenzivně chovaných juvenilních ryb candáta obecného (Sander lucioperca) na rybniční podmínky chovu - Chotěborský, Michal (Jihočeská univerzita, 2013)
Cílem této práce bylo vyhodnocení adaptability uměle odchovaných juvenilních ryb candáta obecného z recirkulačního systému, které byly vysazeny do experimentálních rybníků. V rámci zjišťování adaptability bylo po určitém období od vysazení ryb stanoveno přežití vysazených ryb a jejich růst za určité období. Dále byla po několika měsíčním odchovu candátů v experimentálních rybnících vyhodnocena zpětná adaptabilita těchto ryb z rybníků zpět do recirkulačního systému, kde byli candáti znovu adaptováni na kontrolované podmínky chovu a umělé krmivo. Opětovně byla vyhodnocena míra přežití a růst adaptovaných ryb.
Adaptation of Intensively Bred Juvenile Fish of Pikeperch (Sander lucioperca) to a Pond Condition
Keywords: candát obecný; recirkulační systém; adaptace; příjem potravy; růst; pikeperch; recirculation system; adaptation; food intake; growth