Typologie postav v dílech Milana Kundery - Dindová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2014)
Bakalářská práce se bude zabývat typologií postav v dílech Milana Kundery. Teoretická část práce se bude zabývat charakteristikou autora a jeho typu poetiky, dále teorií literárních postav a různých typologií dle vybraných teoretiků. V následující části budou podrobně rozebírány důležité postavy z děl Milana Kundery, budou analyzovány charaktery a zdůrazněny podstatné rysy postav. Dále se práce bude soustředit na míru realističnosti postav a jejich vykreslení. Výklad a interpretace bude důsledně vycházet ze studovaných textů
Typology of figure in the writings of Milan Kundera
Keywords: analýza; postava; román; typologie; česká literatura; Milan Kundera