Řešení protierozní ochrany na modelovém projektu komplexní pozemkové úpravy - Murčo, Marek (Jihočeská univerzita, 2017)
Diplomová práce je zaměřena na problematiku protierozní ochrany na modelovém projektu komplexní pozemkové úpravy. V první části práce je teoreticky řešena eroze, zejména eroze vodní, protierozní opatření a pozemkové úpravy. Ve druhé části práce je prakticky řešena vodní eroze pomocí univerzální Wischmeier Smithovy rovnice. Pokud je překročena průměrná dlouhodobá ztráta půdy, je navrženo vhodné protierozní opatření.
Solution antierosion protection issues used on a general landscaping model project
Keywords: vodní eroze; protierozní opatření; pozemkové úpravy; Wischmeier Smith; water erosion; antierosion precaution; landscaping; Wischmeier-Smith