Zdravotní problematika v období odchovu telat - Bendová, Pavlína (Jihočeská univerzita, 2011)
Bakalářská práce je zaměřena na zdravotní problematiku telat. První část práce popisuje vlivy působící na zdravotní stav telat, jsou zde zahrnuty vlivy chovatelské péče, výživy a ustájení. Druhá část práce je zaměřena na nejzávažnější onemocnění telat, a to na sníženou životaschopnost telat, respirační onemocnění a průjmová onemocnění.
The health problems of calves
Keywords: telata; zdravotní stav; onemocnění; calves; health condition; disease