Oceňování zásob a jeho důsledky - Pešková, Vendula (Jihočeská univerzita, 2008)
Zásoby se považují za velmi významnou složku majetku, a to zejména pro obchodní a výrobní podniky. Jedná se o majetek krátkodobé povahy s dobou použitelnosti kratší než 1 rok. V teoretické části je podstatná část věnována definování pojmů, které se týkají především zásob a oceňovacích metod. Praktická část je zaměřena na aplikaci metody oceňování zásob v rámci konkrétního podniku a dále na analýzu a vyvození určitých výsledků.
Inventory appreciation and its impacts
Keywords: zásoby; metody oceňování zásob; metoda FIFO; metoda LIFO; metoda váženého průměru; Inventories; Inventory evaluation method; Weighted average method; LIFO method; FIFO method