Možnosti strategického rozvoje destinace cestovního ruchu Hluboká nad Vltavou - Machová, Veronika (Jihočeská univerzita, 2010)
Cílem diplomové práce bylo zhodnotit primární a sekundární potenciál rozvoje cestovního ruchu v destinaci Hluboká nad Vltavou. V rámci primárního potenciálu byly analyzovány přírodní a kulturně-historické předpoklady, sekundární potenciál zahrnoval analýzu základní, dopravní a doprovodné infrastruktury cestovního ruchu. Dále byl zkoumán stav organizace a řízení cestovního ruchu v destinaci. Strana poptávky byla zastoupena marketingovým průzkumem, který definuje profil domácího a zahraničního návštěvníka. Další potřebné informace poskytla SWOT analýza, tedy analýza silných a slabých stránek, ohrožení a příležitostí. Na základě provedených analýz byly navrženy možnosti strategického rozvoje cestovního ruchu s vymezením priorit a opatření.
A possibilities of strategic tourism development in the recreation centre Hluboká nad Vltavou
Keywords: cestovní ruch; destinace; nabídka cestovního ruchu; poptávka cestovního ruchu; ekonomický význam cestovního ruchu; organizace cestovního ruchu; SWOT analýza; problémová analýza; strategický rozvoj cestovního ruchu; Hluboká nad Vltavou; tourism; destination; tourism offer; tourism demand; economic importance of tourism; tourism organization; SWOT analysis; problem analysis; strategic development of tourism; destination Hluboká nad Vltavou