Analýza úrovně cestovatelské gramotnosti u studentů vysokých škol ve zvoleném regionu jako nedílný předpoklad rozvoje cestovního ruchu - Tunkl, Jan (Jihočeská univerzita, 2009)
Cílem této bakalářské práce bylo provedení analýzy cestovatelské gramotnosti v segmentu vysokoškolských studentů a zhodnocení dopravního systému v Ústí nad Labem jako nedílný předpoklad rozvoje cestovního ruchu. Ke zjištění úrovně cestovatelské gramotnosti bylo použito dotazníkové šetření a jeho výsledky byly porovnány v rámci dvou zahraničních univerzit.Pro zhodnocení dopravního systému, byla provedena situační analýza dopravních služeb na sledovaném území. Na základě zjištěných informací byly vypracovány návrhy na možné zlepšení dopravního systému v návaznosti na cestovní ruch.
Transportation literacy of university students as an important prereguisite for development of tourism and travel movement
Keywords: Doprava; Gramotnost; Dopravní gramotnost; Dopravní výchova; Dopravní systém; Transport; Literacy; Traffic literacy; Transport education; Transport system