Problemy translitěracii russkoj kirillicy v grafičeskuju sistěmu češskogo jazyka i naoborot - Pitřík, Jaroslav (Jihočeská univerzita, 2013)
Bakalářská práce se zabývá problematikou transliterace do grafického systému českého a ruského jazyka. Teoretická část je zaměřena na pravidla, způsoby a doporučení pro přepis latinského písma do azbuky a naopak. Praktická část je sestavena ze čtyř výběrových přehledů: přehled českých a ruských geografických názvů, přehled významných historických i současných českých a ruských osobností.
The Transliteration Problems of Russian Cyrillic in Graphic Czech System and Vice Versa
Keywords: transliterace; transkripce; azbuka; latinka; transliteration; transcription; Cyrillic alphabet; Lathin alphabet