Sexuální výchova v MŠ - Neužilová, Natálie (Jihočeská univerzita, 2018)
Tato bakalářská práce se věnuje vzděláváním v oblasti sexuální výchovy v mateřské škole. Teoretická část se zabývá pojmem sexuální výchova jako takovým a vším co s ním souvisí jako jsou principy, úskalí, role rodiny a mateřské školy apod. Dále se věnuje předškolnímu věku a rozvoji jednotlivých složek osobnosti, které úzce souvisí se sexuální výchovou. V neposlední řadě se zabývá prolnutím sexuální výchovy do kurikula. V praktické části se věnuje výsledkům kvalitativního výzkumu, který byl realizován za pomocí hloubkových rozhovorů. Cílem bakalářské práce je přiblížit se pohledu učitelek mateřských škol na sexuální výchovu a jak se vlastní zkušenosti se sexuální výchovou z období dětství a puberty odráží do jejich profesního a osobního života.
Sex education in kindergarten
Keywords: Sexuální výchova; sexualita; předškolní vzdělávání; mateřská škola; Sex education; sexuality; preschool education; kindergarten