Zpracování průzkumných prací ve zvolené lokalitě jako podklad pro KPÚ - Hlaváč, Jiří (Jihočeská univerzita, 2010)
Cílem této práce bylo zpracování průzkumových prací v katastrálním území Milenovice. Pro zpracování průzkumových prací byla použita metodika zpracovaná podle Dumbrovského, která průzkumové práce dělí na průzkum klimatických poměrů, průzkum hydrologických a vodohospodářských poměrů, průzkum dopravního systému, průzkum současného stavu krajiny, průzkum hospodářského využití území, průzkum ochrany zemědělského půdního fondu a průzkum ekologické stability území. Výsledkem této práce bylo nalezení problémů, které se týkají zpracování komplexních pozemkových úprav v uvedeném území. Průzkum poukazuje hlavně na problémy týkající se eroze, protipovodňové ochrany, ekologické stability a odvodnění.
Suvey analysis processing as the basis for land adjustment in the selected locality.
Keywords: průzkumové práce; pozemkové úpravy; přírodní poměry; survey analysis; land management; natural conditions