Svět víry z pohledu výtvarného umění - Sedláčková, Karolína (Jihočeská univerzita, 2012)
Anotace Tato bakalářská práce má dvě části - část teoretickou a část praktickou. Teoretická část s názvem "Svět víry z pohledu výtvarného umění" popisuje kulturu islámu, buddhismu a hinduismu, jejich vznik, základní praktiky, tradice a vztah k umění. Praktická část se skládá ze tří obrazů o rozměrech 100x80 cm, jejichž inspiračním zdrojem je lettrismus (Urbásek, Tápies, Tobey) a kultura výše uvedených náboženských směrů.
The world of faith from the Fine Arts perspective
Keywords: umění; víra; náboženství; islám; buddhismus; hinduismus; lettrismus; art; faith; religion; islam; buddhism; hinduism; lettrism