Analýza funkčnosti společných zařízení v KPÚ - Švábová, Kristýna (Jihočeská univerzita, 2010)
Praktická část diplomové práce se zabývá vyhodnocením funkčnosti společných zařízení v katastrálních územích, kde byla provedena komplexní pozemková úprava (KPÚ). Ve vybraných KPÚ byl proveden terénní průzkum, který vycházel z charakteristiky území a ze zjištění stávajících objektů společných zařízení. Ve stanovených oblastech došlo k posouzení společných opatření, konkrétně bylo zaměřeno na hodnocení cestní sítě, především polních cest. Na základě těchto údajů byla zjištěna funkčnost společných zařízení, vyhodnotily se získané výsledky a byla navržena nová opatření nebo změna stávajících nefunkčních objektů. Informace vyplývající z analýzy byly zpracovány pomocí programu GIS (Geografický informační systém) a výstupem byla mapa, ve které byl znázorněn současný stav i navržené změny.
Common equipment function analysis in land adjustment.
Keywords: pozemkové úpravy; společná zařízení; cesty; land adjustment; common equipment; roads