Oceňování v podmínkách českých účetních předpisů a IFRS na příkladu konkrétní účetní jednotky. - Vacková, Lenka (Jihočeská univerzita, 2013)
Cíl práce je analyzovat metody oceňování v účetnictví v souladu s českou účetní legislativou a mezinárodními standardy účetního výkaznictví. Tato práce porovnává odlišné přístupy na příkladu konkrétní účetní jednotky. Společnost je jmenuje E.ON ČR, s. r. o. Teoretická část práce popisuje účetní systémy a definuje některé mezinárodní standardy. Praktická část charakterizuje účetní jednotku a popisuje zjištěné odlišnosti. Dalším bodem je následné porovnání a vyhodnocení.
Assessing in the terms of the czech accounting standards and IFRS - example some accounting entity.
Keywords: účetnictví; oceňování; česká účetní legislativa; mezinárodní standardy účetního výkaznictví; mezinárodní účetní standardy IAS 11 - Stavební smlouvy; IAS 16 - Pozemky; budovy a zařízení; IAS 17 - Leasingy; IAS 2 - Zásoby; IAS 18 - Výnosy; IAS 23 - Výpůjční náklady; accounting; valuation; Czech Accounting Legislation ? CAL; International Financial Reporting Standards ? IFRS; International Accounting Standards ? IAS